Mobilní aplikace
Frenkeeho recept
na Buchtičky s krémem
Uvař si můj oblíbený recept. Na přípravu buchtiček s krémem budeš potřebovat asi 1,5 hodiny času a následující suroviny.
Buchtičky
- 1 kostku čerstvého droždí, (42 gramů)
- 100 g cukru
- 250 g mléka
- 600 g hladké mouky
- 200 ml oleje
- 2 žloutky
- 1 vejce
- 1 špetka soli
Vanilkový krém
- 200 ml mléka
- 200 ml smetany
- 10 ml vody
- 2 žloutky
- 1 polévkovou lžíci bramborového škrobu, např. Solamylu
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 polévkovou lžíci cukru
Příprava Frenkeeho buchtiček s krémem
- Do nádoby dejte droždí, cukr, mléko, promíchejte a nechte si vzejít kvásek.
- Přidejte mouku, olej, žloutky, vejce, sůl a začněte hníst těsto.
- Těsto nechte kynout zhruba 20 minut.
- Pomoučněte si vál a vytvarujte 11 dlouhých tenkých válečků na délku plechu, ve kterém budete buchtičky péct.
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Na vymazaný plech poskládejte válečky vedle sebe a stěrkou je překrájejte na 1,5 cm dlouhé kousky. Nechte odpočívat asi 15 minut.
- Pomažte buchtičky olejem nebo rozpuštěným máslem a pečte v předehřáté troubě 20 minut.
- Pak se vrhneme na vanilkový krém: Do nádoby dáme mléko, smetanu, vodu, žloutky, škrob, vanilkový cukr a normální cukr. Promícháme a prošleháme, aby byl hladký a bez hrudek.
- Po upečení rozdělíme buchtičky na talíře, přelijeme je teplou omáčkou a servírujeme.
Dobrou chuť!
Frenkee aplikace hlídá smlouvy a lepší podmínky za vás
- Ušetří v průměru 2 800 Kč na smlouvu
- Každý den kontroluje ceny, podmínky a sazby na trhu...